Ada Koleji bünyesinde bulunduğu Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi birimlerinin herbirinde ayrı ayrı rehberlil ve psikolojik danışma servisleri bulunmaktadır.
Psikoljik danışma ve rehbelik ile psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümlerinden mezun, alanında uzman psikolg ve psikoljik danışmanlar okulun tüm birimlerinde faliyet yürütmektedir.

Psikolojik Danışmanlık Birimi öğrencilerin ilgili dönemlerde, duygusal ve sosyal olgunluk kazanmalarını, akademik ve davranışsal olarak sağlıklı gelişimlerini sürdürmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını oluşturur.

Rehberlik ve psikoljik danışma birimlerimiz öğrenci,veli ve öğretmenlerimize memnuniyetle hizmet vermektedir.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık süreci içinde öğrenciler; gizlilik, güven ve kişiliklerine saygı gösterilerek, istedikleri her konuda onları yargılamadan, koşulsuz kabul ederek dinlenilir.

Bireysel Görüşmeler
Öğrenci ile yüz yüze yapılan görüşmeler, en verimli ve etkili rehberlik hizmeti olabilir. Bu nedenle öğrencilerimizle nitelikli, işlevsel, yapılandırılmış görüşmeler yapılmaktadır. Öğretim yılı çalışma takvimi, öğrenci ihtiyaçları, okuldaki diğer eğitim yöneticilerinin ve liderlerinin gözlemleri, test sonuçları, sınav puanları, rehber öğretmenin isteği, veli görüşmesi neticesi gibi pek çok nedenle öğrencilerimizle PDR uzmanlarımız bir araya gelir.

Arkadaş ilişkileri, akademik hedefler, sınavlar bu dönemde yüksek stres kaynağı olabilir. Öte yandan yine bu tür etkenler, motivasyon düşüklüğüne de yol açabilir. Bu nedenle öğretim yılının her iki yarısında da bireysel görüşmeler yapılır. Ve bunun dışında öğrenci ve velisi kendi isteği ile uzmanlarımız ile görüşme talep edebilir.

Öğrenci Grup Çalışmaları
Grup Çalışmaları, bir uzman liderliğinde, farkındalığı artırmayı ve kişisel gelişimi amaçlayan psikolojik danışmanlık hizmetidir. Öğrencilerle yapılan grup çalışmaları, 8-12 öğrenciyle yapılır.