Öğrencilerin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak, onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlâklı ve dengeli bir kişilik sahibi, yapıcı, yaratıcı ve üretken, milli kültür değerlerini ve demokratik hayatın temel ilkelerini benimsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri genel amacımızdır.

KAPALI SPOR SALONU
Açık alanlara nazaran daha kullanışlı olan kapalı spor salonlarında yapılan spor branşları oldukça fazladır. Her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak farklı branşlara uygun düzenlemeler yapılmaktadır.Okulumuzun Spor Salonunda 6 Adet basketbol potası ve 1 adet voleybol sahası bulunmaktadır. Badminton, Hentbol, Futbol, Masa Tenisi ve Oryantiring branşlarında da faaliyet gösteren salonumuzdan çok amaçlı bir şekilde faydalanılmaktadır. Ayrıca Salonumuzun duvarları herhangi bir tehlikeye mahal vermemek adına kalın minderlerle çevrelenmiştir.

AÇIK SPOR SALONU
Kapalı alanlardaki spor braşlarının dışında açık alanda yapılacak spor branşları için oldukça geniş bir alan bulunan okulumuzda her türlü spor etkinliği için düzenlenebilen bir alanda öğrencimiz bütün spor aktivitelerini yerine getirebilmektedir.Okulunumz açık alanda yapılan spor etkinlikleri ....

ÖN BAHÇE
Tören alanı Geleneksel Çocuk Oyunları alanı olarak derslerde, teneffüs saatlerinde ve ilkokul kademesinde yarışma parkuru olarak da aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca Oryantiring dersinde hem kulüp çalışmalarında hem de derslerde performansa yönelik parkur çalışmaları ve yön oyunları oynanmaktadır.

Geleneksel Çocuk Oyunlarımız
Oyun, belli bir amaca yönelik ya da amaçsız olarak, kurallı ya da kuralsız, çocuğun tüm gelişim alanlarına etki eden, çocuğun isteyerek ve hoşlanarak katıldığı, araçlı ya da araçsız olarak gerçekleştirilen doğal öğrenme aracıdır.Oyun evrensel bir kavramdır ve çocuk bulunan her yerde oyun vardır. Oyunların türü, kullanılan araç-gereç kültürden kültüre değişse de oyun var olmaya devam etmektedir. Oyun oynaması engellenen çocuklarda bir takım psikolojik, sosyal vb. alanlarda sorunların çıktığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Erken çocukluk döneminde vazgeçilmez bir öğrenme aracı olarak oyun kullanılmaktadır.Ön Bahçemizde Bulunan Geleneksel Çocuk Oyunlarımız1.Köşe kapmaca ( 2 adet )2.Yağ satarım bal satarım3.Çoklu seksek oyunlarımız mevcuttur.

ARKA BAHÇE OYUN ALANI KULLANIMI AMAÇLARI
Çocuk oyun alanları, çocukların fiziksel, bilişsel ve psikolojik gelişimi için kaçınılmaz gerekliliktir.Günümüzde çocuk gelişimi ve psikolojisi üzerine yapılan çalışmalar oyun oynamanın çocuğun gelişiminde ve karakterinin şekillenmesinde önemli etkisi olduğunu bu bağlamda oyun oynamanın önemle ele alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Oyun, çocuğun dünyaya adapte olmasında önemli bir araçtır. Malzemeleri kullanarak, diğer çocuklarla iletişime geçerek çevrelerini kontrol etmeyi, rekabet ve eğlence duygusunu öğrenirler. Oyun araçları fiziksel gelişime yardımcı olmalı, alanları duygusal gelişime katkılar sağlamalı, sosyal gelişimi sağlamalı, entelektüel gelişim sağlamasına katkıda bulunmalıdır.Arka Bahçemizde Bulunan Oyun Araçları1.Kaydırak (2 adet)2.Salıncak (2 adet)3.Tahterevalli4.Tırmanma Merdiveni (2 adet)

KIŞ BAHÇESİ
Okulumuzun üst katına yapılmış olan kış bahçeleri sayesinde öğrencilerimiz soğuk havalardan etkilenmiyerek fiziksel etkinliklerini yerine getirmektedirler. Bu sayede desarj olan öğrencilerimiz derslere motive olmakta sıkıntı yaşamamaktadır.

YAZ BAHÇESİ
Yaz mevsimin doğaya verdiği canlığı öğrencilerine de vermek için Ada Koleji yaz bahçesinde öğrencileri ile meyve yetiştirmekte ve  doğadaki canlılarla iç içe yaşayarak öğrencilerin birer hayvan sever olarak yetiştirmektedir.

HOBİ BAHÇESİ
Öğrencilerimizin gelişimlerine uygun olarak hobi bahçelerimiz sayesinde eğitime yeni bir açılım getiren Ada Koleji okulun sadece derslerden ibaret olmadığını gelişimin her yönüyle ele alınmasını sağlayıp öğrencilerin hobilerini gerçekleştirmesi sağlamaktadır. Bun sayede öğrencilerimiz bütün hobilerini rahatça yapabilmektedirler.

ÇOK AMAÇLI SALON
Öğrencilerin fiziksel etkinlikler, yani hareketler yolu ile gelişim ve eğilimlerini sağlayarak her öğrencinin hareket kapasitesinin en üst düzeye ulaştırmak için aktif olarak kullandığımız çok amaçlı salonumuzda hizmet vermekteyiz.Salonumuzun zemini tatamilerle kaplı olup 250 mt çalışma alanına sahip. İlkokul dersleri, jimnastik kursları, tekvando ve kıck boks kulüpleri için kullanılmaktadır.