Okulun Fiziksel ortamı olumlu olarak dizayn edilmiş olması bireyin kendi iç dünyasında kendisi ile olan barışıklığını sağlamakta veya fiziksel ortamda var olan problemler ise kendi iç dünyasına kapanmasına uyumsuz veya psikolojik yönden rahatsız, huzursuz bir insan olmasına sebep olmaktadır. Bu durumun ciddiyetinin farkında olan kurumumuz ulaşım bakımından da sorunu olmayan ve trafik problemi olmayan bir bölgede inşa edilmiştir. sınıflarımız geniş ve ferah , okulun iç yapısı ise okulu sevdirecek şekilde öğrencinin gelişim dönemleri göz önüne alınarak görsellerle dekorize edilmiştir. Ayrıca okul koridorları ve merdiven boşlukları kalabalık durumda bile iki metrekareye bir öğrenci düşecek şekilde planlanmıştır. Mevcut öğrencilerimiz için yeterli dersliğe sahip olmakta ve okul derslikleri en fazla 22 öğrenciye göre dizayn edilmiştir. ,Her sınıfında projeksiyon cihazı ve etkileşimli tahtaları bulunmaktadır. Ayrıca çevre düzenlemeleri yapılmış hatta okul bahçemizde yer alan hayvan barınakları, ekim alanları, oyun parkı gibi alanlarla çocukların psikomotor ve duyuşsal gelişimleri dikkate alınarak düzenlenmiştir.

Tecrübeli idareci, ekip olabilmeyi başarmış öğretmen kadrosu kapalı ve açık spor alanları, konferans salonu, bilimsel labarotuvarları, sanat atölyeleri ile öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine olanak sunan bir yapıida kurulmuştur. Bol ürün çeşitliliğe sahip kantini ve ilgili veli profili olan (ada dijital), tam gün eğitim, ısıtma sistemi sorunsuz çalışan bir eğitim kurumu olarak işlevdedir.