Spor Etkinlikleri

Çocuğun büyüme ve beden gelişiminin en hızlı dönemlerine rastlayan ilköğretim, eğitim bakımından çok fazla önem taşıdığı gibi, fizyolojik gelişim devrelerini etkilemekte ve çocuğun hem bedensel gelişiminde hem de sosyal yaşantısında çok önemli süreçler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Beden Eğitimi; insanın fiziksel, ruhsal ve zihinsel niteliklerini bulunulan yaşın ve genetik kapasitesinin gerektirdiği verim gücüne ulaştırmak amacı ile rekabet olmaksızın yapılan faaliyetler bütünüdür.

Biz Ada Koleji olarak; Beden Eğitimi ve Spor dersi, bireyin okul öncesi eğitiminden başlayarak yaşam boyu sürecek spor yapma alışkanlığının kazandırılması, sağlık için sporun önemini kavrama, hareket becerilerini öğrenme, fiziksel uygunluğun geliştirilmesi, sporun ve toplum ahlakının özüne bağlı kalan ve sahip çıkan bireylerin topluma kazandırılmasını hedeflemekteyiz.

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından verilen sporcu lisanslarıyla birlikte öğrencilerimizin sporu yaşam biçimi olarak benimsemeleri ve profesyonel bir sporcu olmaları (milli sporcu) hedeflenmektedir.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarımız;

Futsal

basketbol sporu

Futsal, salon futbolu olarak bilinen ve genel olarak futbola benzese dahi kendine özgü kuralları olan spordur. Ada Koleji salon sporlarına önem verdiği için bu konuda öğrencileri ile yarışmalara katılmakta ve başarı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra futsal sporu öğrencilerin sağlıksal gelişimlerine de katkıda bulunmaktadır.

Kros

Krostan bir gün

Okul içi etkinlikler olduğu kadar okul dışında da öğrencilerimizin yanında olan okulumuz spor için dayanılıklığı artırmak amacıyla Kros antrenmanları yapmaktadır. Bu antremanların sonucunda okulumuz il geneli atletizm yarışmalarına katılmaktadır.

Yetenek Geliştirme

materyal tasarım

Sınıflar arası turnuvalar düzenleyerek öğrencilerimizin hem eğlenmesini hem spor yapmasını sağlayarak geleceğe daha emin adımlarla hareket etmesi sağlamaktadır.

Yüzme

Ada Koleji Yüzme

Yüzme sporu bütün kasların çalışmasını sağlayan en iyi sporlardan biridir. Ada koleji olarak öğrencilerimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için  yüzme sporuna destek vermektedir.

Badminton

Ada Koleji Badminton

Badminton sporu öğrencilerin gelişiminde büyük bir etki göstermektir. Bunun bilincinde olan Ada Koleji bu spora destek vermekte ve Badminton bransından güzel bir derece elde edip İl 2.olmuştur..Bu sayede Niğde de gerceklesen grup müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Voleybol

Ada Koleji Voleybol

Öğrencilerimizi teşvik etmek ve öğretmenlerimizi de formda tutmak amacıyla öğretmenlerimizle birlikte voleybol turnuvaları düzenlenmektedir.

Basketbol

Ada Koleji Basketbol

Basketbol , elle idare edilen bir topla oynanan popüler takım oyunudur. Takım oyunlarının öğrencinin zihinsel bedensel gelişimini desteklediği gören Ada Koleji bu konuda spor etkinlikleri yapmayı kendine ilke edinmiştir.

Dart

Ada Koleji Dart

Dart  içiçe ve farklı renklerde halkalardan oluşan bir hedefe, belirlenmiş bir uzaklıktan ufak okların atılarak, en yüksek puanı almak amaçlı bir oyundur. Okçuluğa ilk adım olan Dart Ada Kolejinin spor etkinlikleri arasında yerini almıştır ve dart müsabakalarına katılmıştır.

Masa Tenisi

http://adaport.ada.k12.tr/Ada Okulu Masa Tenisi

Masa Tenisi; masa üzerinde, raketlerle oynanan ve ana hatlarıyla tenisi andırdığından bu ad verilen spor dalıdır. Ada Okulları öğrencilerin el kol ve göz koordinasyonun gelişmesinin önemli masa tenisini etkinlikler arasına eklemiştir.