Sosyal Kulüpler

Okulumuzun sunduğu kulüp çalışmalarına katılan öğrencilerimiz zamanlarını uygun bir şekilde yönetmeyi ve çalışmalarını öncelik ve önem sırasına koymayı öğrenirler.

Kulüp çalışmalarıyla öğrencilerimiz katıldıkları bir kulüp çalışmasında gerçekleştirilen etkinliklere uzun dönemli bağlanmayı ve adanmışlığı öğrenirler. Bağlılık ve adanmışlık öğrencilerimizin edinmeleri gereken bir beceri olduğunu düşünüyoruz.

Kulüp çalışmalarıyla öğrencilerimiz, okul çaplı gerçekleştirilen bir etkinliğe katkı sağlamanın önemini öğrenirler. Birey olarak gelişirken sağladıkları katkının önemini fark etmeleri önemlidir.

Kulüp çalışmalarına katılım öğrencilerimizin öz saygılarını geliştirir. Hiçbir şeyde etkili olamadığını ve bunun sonucunda kendilerini değersiz hisseden çocuklar, gençler ve yetişkinler olabilir. Kulüp çalışmaları, kendilerini bu şekilde hisseden öğrencilerimiz için biçilmiş kaftandır. Okulumuzdaki bütün öğrencilerimiz, kendilerini değerli hissedebilecekleri ve bir şekilde katkı sağlayabilecekleri bir kulüp çalışması bularak öz saygılarını geliştirebilirler.

Kulüp çalışmalarına katılan öğrencilerimiz, akranlarıyla ve öğretmenleriyle etkili ilişkiler kurmayı, okul içinde ve dışındaki sosyal durumlara uygun davranmayı öğrenirler.

Öğrencilerimiz, okulumuz tarafından sunulan kulüp çalışmalarına katılımları ve süreçte gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda bir sertifika alırlar. Her bir kulüp çalışmasında elde ettikleri sertifikayı bireysel portfolyolarına eklerler. Öğrencilerimiz, bu portfolyonun kendilerine yükseköğretime geçiş sürecinde avantaj sağlayacağını bilirler.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarımız;

Futsal

basketbol sporu

Futsal, salon futbolu olarak bilinen ve genel olarak futbola benzese dahi kendine özgü kuralları olan spordur. Ada Koleji salon sporlarına önem verdiği için bu konuda öğrencileri ile yarışmalara katılmakta ve başarı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra futsal sporu öğrencilerin sağlıksal gelişimlerine de katkıda bulunmaktadır.

Kros

Krostan bir gün

Okul içi etkinlikler olduğu kadar okul dışında da öğrencilerimizin yanında olan okulumuz spor için dayanılıklığı artırmak amacıyla Kros antrenmanları yapmaktadır. Bu antremanların sonucunda okulumuz il geneli atletizm yarışmalarına katılmaktadır.

Yetenek Geliştirme

materyal tasarım

Beden Eğitimi ve Spor derslerinde daha verimli olmak ve kalıcılığı sağlamak amacıyla materyal tasarımları hazırladık..

Müsabakalar

spor müsabakaları

Sınıflar arası turnuvalar düzenleyerek öğrencilerimizin hem eğlenmesini hem spor yapmasını sağlayarak geleceğe daha emin adımlarla hareket etmesi sağlamaktadır.

Yüzme

Ada Koleji Yüzme

Yüzme sporu bütün kasların çalışmasını sağlayan en iyi sporlardan biridir. Ada koleji olarak öğrencilerimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için  yüzme sporuna destek vermektedir.

Badminton

Ada Koleji Badminton

Badminton sporu öğrencilerin gelişiminde büyük bir etki göstermektir. Bunun bilincinde olan Ada Koleji bu spora destek vermekte ve Badminton bransından güzel bir derece elde edip İl 2.olmuştur..Bu sayede Niğde de gerceklesen grup müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Voleybol

Ada Koleji Voleybol

Öğrencilerimizi teşvik etmek ve öğretmenlerimizi de formda tutmak amacıyla öğretmenlerimizle birlikte voleybol turnuvaları düzenlenmektedir.

Basketbol

Ada Koleji Basketbol

Basketbol , elle idare edilen bir topla oynanan popüler takım oyunudur. Takım oyunlarının öğrencinin zihinsel bedensel gelişimini desteklediği gören Ada Koleji bu konuda spor etkinlikleri yapmayı kendine ilke edinmiştir.

Dart

Ada Koleji Dart

Dart  içiçe ve farklı renklerde halkalardan oluşan bir hedefe, belirlenmiş bir uzaklıktan ufak okların atılarak, en yüksek puanı almak amaçlı bir oyundur. Okçuluğa ilk adım olan Dart Ada Kolejinin spor etkinlikleri arasında yerini almıştır ve dart müsabakalarına katılmıştır.

Masa Tenisi

http://adaport.ada.k12.tr/Ada Okulu Masa Tenisi

Masa Tenisi; masa üzerinde, raketlerle oynanan ve ana hatlarıyla tenisi andırdığından bu ad verilen spor dalıdır. Ada Okulları öğrencilerin el kol ve göz koordinasyonun gelişmesinin önemli masa tenisini etkinlikler arasına eklemiştir.

Modern Dans

Ada Okulu Modern Dans

18. ve 19. yüzyıllarda özellikle Almanya ve Amerika kökenli olarak ortaya çıkan modern dans, aslında birçok alt dans grubunu da barındırır. Bir konser dansı olması yanında, baleye de benzetilir. Ada Koleji de bu sanat türüne destek vermiş ve sosyal külüp şeklinde öğrencileri ile güzel anlar oluşturmuştur.

Melodika

Ada Koleji Melodika

Melodika üflemeli ve tuşlu bir çalgı olup öğrenmesi oldukça kolay enstrümanlar arasındadır.Org, piyano gibi daha detaylı öğrenilen enstrümanlara başlangıç için tercih edilmelidir. Bunun bilincinde olan Ada Koleji 1. sınıftan itibaren sosyal etkinliklerde melodikaya yer vermiştir.

Davul

Ada Koleji Davul Eğitimi

Öğrencilerin ritmik duygusunu artırıp uyumlu bireyler olmasında davul eğitiminin öneminin farkında olan Ada koleji sosyal etkinliklere davulu eklemiştir.

Piyono

Ada Koleji Piyano

Piyano eğitimi alırken beynin her iki lobu birlikte çalışır, bu çalışma bireyin farkındalığına ve sorun çözme yetisine olumlu etkileri olduğunda Ada Koleji bu etkinliği sosyal etkinlikler listesine eklemiştir.

Gitar - Bağlama - Keman

Ada Koleji Gitar Bağlama Keman

Erken yaşta müzikal enstrüman kullanmaya başlamak, beyni geliştirmekle birlikte hızlandırıır ve problemlere daha çabuk çözüm bulma olanaklarını sağlar bu nedenle Ada Koleji bir den çok enstrumanda sosyal külüp kurmuştur.