Etütler ve Sınavlar

Ada Koleji Etüt

Gerek ortaokul gerekse lise gruplarımızda öğrencimizin hafta içerisinde öğrendiği konuları ve dil seviyesini test etmek amacı ile Cumartesi günleri  haftalık ders kontrol sınavı uygulanır.Bu sınav sonucunda yapacağımız haftasonu değerlendirmeleri ile öğrencinin bir sonraki hafta etüt programı belirlenir. Gerek grup gerekse birebir eğitim programları ile bu eksikleri tespit edilerek zamanında müdahale sağlanır.

Okulumuz eğitim sisteminin en önemli programlarından birisi olan dil eğitim sistemidir. Ortaokul ya da lise programımızdan mezun olan bir öğrencinin yapılacak dil sınavlarından tam başarı kazanması ve orta düzey konuşma becerisi üzerine kurgulanmıştır.Bu programa göre kurumumuz,dünya genelinde faaliyet gösteren British Town Dil Okulları ile ortak çalışma yapmaktadır.5.,6.,7.,9.,10. ve 11. sınıf öğrencileri haftada 2 saat müfredat, 4 saat kurs programı ve 2 saat konuşma pratiği olmak üzere 8 saatlik dil eğitimine tabi tutulmaktadırlar.Bu programın konuşma bölümünde yabancı öğretmenler ile pratik ve akıcı bir ifade yeteneği sağlanmaktadır.